Frisk røget makrel – MUMS.

Rygning af Makrel!

Efter en dejlig dag med masser af makreller på Roskilde Fjord, var det tid til at varme røgovnen op.

Blog Røg 1

Blog Røg 2

Efter opfyldning med husholdningssprit i de 2 brændere, et tyndt lag bøgesmuld i bunden af ovnen og en ekstra skylning af makrellerne var jeg klar. Fisken blev lagt på risten, lagt i ovnen og låget lagt på. (Det skal lige siges at jeg bestemt ikke er pro-ryger, men kun hygge-ryger).

Blog Røg 3Mange vælger at salte makrellerne og lægge dem på køl natten over (salt skal skylles af før rygning), men jeg har valgt at lægge dem helt naturel i ”rygeren”. Ild i brænderne, ind med makrellen og på med låget – nu var det bare at vente.

Disse 2 makreller havde en vægt på ca. 550 gram før rensning, så jeg valgte at give ”dyrene” ca. 20 minutter, med fuld varme og åbent spjæld.

Det er altid spændende at lette på låget, når tiden nærmer sig. Og der ligger de, smukke gylden brune og med en duft der absolut er en engel værdig. Nu var det bare et spørgsmål om de havde fået nok varme.

Op på tallerken og frem med gaflen. Og ja de havde fået nok.Blog Røg 4

Kan anrettes på super mange måder, spises varm eller kold – hos os kom makreller direkte på bordet, på en tallerken og med 4 gafler. Det tager ca. 20 minutter at ryge og 10 minutter at spise (når man har 2 unger der godt kan lide røget makrel).

Blog Røg 5

Der er kun en ting at sige – Frisk røget makrel, MUMS!

Jesper.

Forst og Jagthuset

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s