Svalbard Trekking

Vi er så heldige at vi kender Morten Wied. Han er en frisk gut i midt 30’erne som har udlevet drømmen om eget guide-firma på det vilde Svalbard. Han bor i et traditionelt samer-telt i hele sommer-perioden tæt på Longyear byen, og laver guidede ture rundt omkring i vildnisset.

Morten er super professionel og uddannet i både Norge og Sverige og gennemført sin arktiske guide uddannelse på Svalbard sammen med et hold internationale studenter. Sæson 2015 er Mortens anden sæson som guide og han er booket det meste at sæsonen så man skal være hurtigt ude.

Der findes mange guider på Svalbard men Morten er til dig som gerne vil have det lidt ekstra hårdt og ekstremt. Hans ture er ikke for nybegyndere, og det kan tydelig ses på hans allerførste guided tur fra Longyear byen til Pyramiden.

En af dem som var med på turen var så uheldig at lande forkert da han hoppede ned på stranden. Foden så ikke godt ud og hævede hurtigt, og Morten var hurtig til at gribe satellit telefonen for at ringe efter hjælp, men klienten ville ikke høre tale om det, han kunne sagtens gå de sidste 40 kilometer, nu havde han jo betalt for turen.

Sejt gut, som passer til en sej Guide, da klienten finder ud at at foden faktisk er brækket flere steder. Så hvis du vil se det vilde Svalbard med en dansk guide som kan sit kram, så skal du kigge på Svalbardtrekking.com og og snakke med Morten

svalbard logo

Forst og Jagthuset

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s